Home » Nieuws » Voorbereidingen voor een website of webshop

Voorbereidingen voor een website of webshop

Wanneer je overweegt om een nieuwe Budget of maatwerk website te laten maken of een eigen Webshop te starten, dan is het zaak dat je hiervoor goede voorbereidingen treft. Dit maakt het werk voor zowel je webdesigner als jezelf een stuk overzichtelijker en makkelijker.

Om een goede website of webshop te starten heb je o.a. de volgende informatie nodig:

Webdesign in WordPress

wordpress webdesign

Hoe moet je WordPress website of Woocommerce webshop er uiteindelijk uit komen te zien wordt bepaald door een strak webdesign. Ga eens Googleen en bekijk websites van collega’s om op die manier inspiratie op te doen en zelf een idee te krijgen van wat je precies wilt hebben qua look & feel in het design van je website.

Huisstijl & Logo

Een eigen huisstijl bepaald in grote lijnen hoe je website er qua kleurstelling (webdesign) uit komt te zien, ook het gebruik van lettertypes in je site of shop sluiten wij aan bij de ontwikkeling. Indien je nog geen huisstijl hebt, dan kunnen wij je uiteraard verder helpen.

Structuur en inhoud van de website

Een heldere en overzichtelijke structuur bepaald in grote lijnen het surfgemak van de bezoekers op je website. Deze sitestructuur bepaald uiteindelijk de conversie (resultaten) van we site of shop.

Inhoud van webpagina’s
De inhoud van een webpagina bestaat voor een groot deel uit tekst met bijpassende foto’s of illustraties. Denk eraan bij het schrijven van teksten voor je website dat deze zowel commercieel als ook SEO vriendelijk zijn opgebouwd. Wil je dit liever uitbesteden aan een professionele tekstschrijver, dan kunnen wij van TwoHats je uiteraard ook verder helpen. Afbeeldingen of foto’s kun je natuurlijk zelf maken maar als je geen goede foto’s of illustraties hebt, dan is het te overwegen om hiervoor stockfoto’s aan te schaffen. Let op dat je niet zomaar afbeeldingen gaat downloaden bij Google, dit is illegaal doordat er geen rechten zijn betaald voor de foto.