Home » Nieuws » Optimaal vindbaar in Google

Je website of webshop optimaal vindbaar in Google

Wanneer je geld en tijd hebt geïnvesteerd in een nieuwe website of webshop dan is het natuurlijk belangrijk dat je website of shop ook goed gevonden wordt in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google & Bing. Een mooie website gemaakt in WordPress en in het geval van een webshop in Woocommerce is dan vaak ook niet voldoende. Om beter gevonden te worden in Google spelen een aantal zaken een belangrijke rol. In dit artikel hopen wij je een stukje verder te helpen om de vindbaarheid van je website verder te verbeteren.

optimaal vindbaar in Google

WordPress website met de juiste plug-ins

Wanneer je WordPress website is geïnstalleerd bij je hostingprovider (b.v. TwoHats) is het van belang dat de juiste plug-ins zijn geplaatst, denk hierbij aan bijvoorbeeld Yoast SEO, deze plugin helpt je op een simpele manier verder om de aangemaakte pagina’s te optimaliseren voor het te focussen keyword (zoekwoord). De combinatie van de juiste paginanaam, hoeveelheid tekst en de zoekwoorddichtheid worden hierin duidelijk weergegeven.

De snelheid van je website is één van de maatstaven waarmee onder andere Google je positie gaat bepalen. Wanneer je kiest voor een Budget hostingpakket blijft de snelheid vaak achter tegenover een hostingpakket dat je wat meer ruimte geeft. Om de snelheid van je WordPress website te verbeteren zijn er diverse plug-ins ontwikkeld waarmee je bepaalde zaken kunt Cachen op de server waardoor je WordPress website of webwinkel snel zal reageren.

TwoHats adviseert geheel vrijblijvend bij het opstarten van een website of webshop en je kunt altijd geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.