Home » Nieuws » De keuze van een Hostingprovider

Keuze hostingprovider voor een website of webshop

De webhosting van je website of webshop is de motor van het geheel. Een goede keuze van je hostingprovider is dus van groot belang. Wanneer je hebt gekozen voor bijvoorbeeld een WordPress website of een Woocommerce webwinkel dien je rekening te houden met server die de provider je te bieden heeft en of deze aan de eisen voldoet om alles soepel en snel te laten draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de PHP versie en hoeveel opslag met dataverkeer je in je hostingpakket tot je beschikking hebt.

Voor bijvoorbeeld WordPress en Woocommerce is het werkgeheugen van de webserver erg belangrijk en laat je daarom niet misleiden door de Budget hostingaanbieders, maar kies bij hosting voor de juiste prijs/kwaliteit, dit voorkomt later bij bijvoorbeeld de installatie van WordPress veel problemen.

Service en Helpdesk van de Hostingprovider

Hostingrovider Keuze

Kies bij de keuze van een hostingpartij altijd een partij die een goede service heeft en zowel telefonisch al per e-mail altijd bereikbaar is, dit voorkomt veel ergernis van lange wachtrijen en het aanmaken van online tickets die vaak pas na lange tijd beantwoord worden door de support medewerkers.

SSL Certificaat

Een SSL certificaat op de server is van groot belang, dit beschermt je bezoekers en is tevens sinds de komst van de nieuwe AVG wetgeving verplicht wanneer je gegevens verwerkt via je website. (ook een simpel contactformulier behoort hier toe) Tevens heeft de installatie van een SSL certificaat een positief effect in de resultaten van Google.

Wanneer je twijfelt over je keuze laat dan een van onze medewerkers adviseren bij de keuze van je hostingprovider.